'Als één lampje het niet doet...'

10.000 tiewraps, 48.000 soldeerverbindingen en 3200 kleurenledlampjes. Dat heb je allemaal nodig om het grootste Tetris-spel ooit te maken. Vanmiddag wordt het spel onthuld aan de gevel van een gebouw van de Technische Universiteit in Eindhoven. Een aantal studenten wil daarmee het jubileum van hun studievereniging vieren. Verslaggever Arno Leblanc ging kijken bij de voorbereidingen op zo'n 60 meter hoogte.

  • 969 KEER BELUISTERD
Sluit video
maandag 26 nov 2012

Wereldrecord Tetris in Eindhoven mislukt

TetrisTetrisFlickr/CC-BY

Het grootste Tetris-spel ooit, dat moest het worden bij de Technische Universiteit Eindhoven. Stond het oude wereldrecord nog op een spel van 125 vierkante meter, studenten van de TU/e gingen voor een installatie van 1000 vierkante meter dat tegen de gevel van de universiteit moest komen. Maar het is ze niet gelukt.

Voor het gigantische tetris-scherm zijn 10.000 tiewraps, 48.000 soldeerverbindingen, 7,5 kilometer aan draad en 3200 kleurenledlampjes nodig geweest. Maar die werken niet allemaal: "We wilden gisteren eigenlijk al wat dingen ophangen, maar het waaide te hard. Nu blijkt dat er dingen kapot zijn gegaan, die we niet meer kunnen repareren vandaag", zegt initiatiefnemer Tom van Nunen.

"We hebben er met meer dan 40 man fulltime aan gewerkt". Hoe hard ze vanmiddag bezig waren, hoor je hiernaast.

Storm

Het huidige record staat op de naam van het Britse tv-programma The Gadget Show. Zij bouwden in 2010 een blokkenspel van 125 vierkante meter. Dit weekend hadden de Eindhovense studenten het spel eigenlijk al moeten testen, maar door de storm lukte het niet op tijd alle verbindingen aan te leggen.

De studenten gaan nog wel een nieuwe poging wagen, maar wanneer is nog niet bekend. Het zou zonde zijn als we al die moeite weggooien."

Jammer, want het ging er uiteindelijk om om Tetris te spelen op 1000 vierkante meter met een joystick, vanaf de parkeerplaats. Hieronder een impressie.


Deel dit artikel