zondag 25 nov 2012

"12 homo's in Libië in gevaar"

Dit is de foto die de militie op Facebook plaatsteDit is de foto die de militie op Facebook plaatsteVermeende militie / Facebook

Twaalf mannen uit Libië dreigen geëxecuteerd te worden door een moslimextremistische militie, omdat ze homoseksueel zijn. Dat meldt de website Gay Star News naar aanleiding van berichten op een Libisch Facebookprofiel. Tot nu toe heeft de website de berichten nog niet kunnen verifiëren.

De mannen zouden een privéparty hebben gehad in Ain Zara, een buitenwijk van Tripoli, toen ze door de militie werden opgepakt. De extremistische groep plaatste een foto van de mannen op hun Facebook met de vermelding dat ze homoseksueel zijn en daarom zullen worden mishandeld en gedood.

De militie heeft als missie corruptie, onzedelijkheid, alcohol en homo's te bestrijden. Human Rights Watch Libië zegt volgens Gay Star News dat de groep Al-Nawasi heet en bestaat uit extreme salafisten.

Een Libische activist, die opkomt voor de rechten van lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders, zegt dat na de val van Kadhafi het voor homoseksuelen makkelijker is geworden om elkaar te ontmoeten, maar dat ze nog steeds erg op hun hoede moeten zijn. Tegen Gay Star News vertelt hij: "Velen van ons zijn bang dat de gewapende milities op leden van onze gemeenschap gaan jagen."

Deel dit artikel