KWF: actie tegen kwetsende spreekkoren over kanker

'Sta op tegen kanker', was gisteravond de boodschap in het voetbalstadion van NAC Breda. Met deze actie hoopt KWF-kankerbestrijding dat het voor eens en voor altijd afgelopen is met de kwetsende spreekkoren over kanker. U hoort een reportage van verslaggever Martijn van der Zande.

  • 466 KEER BELUISTERD
Sluit video
zaterdag 24 nov 2012

'Sta op tegen kanker!'

VoetbalVoetbalFlickr / Rice and D / creative commons 2.0 by-nc-sa

Kanker is een vreselijke ziekte en niet leuk om te gebruiken in het voetbalstadion. Oud-spelers van NAC Breda en ADO Den Haag riepen gisteravond hun supporters op om te stoppen met het gebruiken van het woord kanker. "Wij staan op tegen kanker omdat het een vreselijke ziekte is", zei Rob Penders, de oud-speler van NAC Breda.

Het is niet voor het eerst dat voetbalclubs zich verzetten tegen de spreekkoren en KWF Kankerbestrijding steunen. Oud-keeper Hans van Breukelen sprak in 2010 tijdens de wedstrijd PSV en FC Utrecht ook al supporters toe. "Kanker is een vreselijke ziekte en hoort niet thuis in de spreekkoren", zei Van Breukelen.

Hier moet dus een einde aan komen.

Hele weekend

Alle clubs uit de Eredivisie en de Jupiler League doen mee aan de actie 'Sta op tegen kanker'. Daarmee proberen ze het woord natuurlijk uit voetballiedjes te krijgen, maar nog belangrijker is dat ze geld willen ophalen voor onderzoek tegen kanker.

Bij alle 18 wedstrijden dit weekend wordt het publiek opgeroepen letterlijk op te staan tegen kanker. Bij een aantal clubs komen belangrijke oud-spelers het veld op om de supporters te op te roepen te kappen met de spreekkoren. Daarnaast gebruiken stadions verschillende manieren om geld in te zamelen, zoals een sms-dienst of een collecte.

Door: Maarten

Deel dit artikel