vrijdag 23 nov 2012

Brits circus mishandelde olifant

AnnAnnADI

Een Britse circuseigenaar en zijn vrouw zijn veroordeeld voor het mishandelen van een olifant. Ze hebben een voorwaardelijke straf gekregen. Volgens de rechter in Northampton lieten de twee de olifant altijd aan de ketting staan en grepen ze niet in toen het dier door de verzorger werd geslagen.

De 58-jarige Aziatische olifant Ann, die aan artrose lijdt, stond voortdurend met een voorpoot en een achterpoot vastgeketend. De circuseigenaars gaven haar niet de medicijnen die ze nodig had en lieten toe dat het dier geregeld werd geslagen.

Geheime opnames

Dankzij een verborgen camera gaat het nu weer goed met Ann. De dierenrechtengroep Animal Defenders International (ADI) maakte de geheime opnames, die een belangrijke rol speelden bij de vervolging. Vorig jaar april werd de olifant weggehaald bij het circus. Sindsdien leeft ze bij een Safaripark.

Hieronder kan je de opnames van ADI bekijken van de bittere realiteit waaronder Ann gebukt ging. Wees gewaarschuwd, want de beelden zijn niet prettig om naar te kijken.

Door: Emil

Deel dit artikel