vrijdag 23 nov 2012

Eigen 'Hollywood' voor Kim Jong-un

Kim Jong-unKim Jong-unGoogle Maps

Het is bijna 550 meter lang en te zien via satelliet en Google Earth. We hebben het over de nieuwste marketing van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. Hij heeft namelijk een tekst laten plaatsen die erg doet denken aan het Hollywood-bord in Los Angeles. Volgens Engelse media staat er "Long Live General Kim Jong-un, the Shining Star!".

De tekst wordt wereldwijd gezien als de volgende dure poging om de persoonlijkheid van Kim Jong-un te cultiveren. De tekst is geplaatst in de provincie Ryanggang, vlakbij de grens met China. Elke letter is ruim 15 bij 20 meter groot, ongeveer zo groot als een gebouw.

De staatsuitgeverij van Noord-Korea is daarnaast bezig met een serie boeken over Kim Jong-uns grote heldendaden. Ook verschijnen er binnenkort stempels met het hoofd van Kim.


View Larger Map

Voedseltekort

Volgens de Telegraph denkt Zuid-Korea dat er al meer dan 250 miljoen euro is uitgegeven aan de marketing van Jong-un en zijn familie. Dat zou volgens de NIS genoeg geld zijn om de hele bevolking van Noord-Korea eten te geven. Het land heeft namelijk al vier maanden een voedseltekort.

Appel valt niet ver van de boom

De jonge Kim heeft zijn gevoel voor marketing niet van een vreemde. Zijn vader probeerde ook zijn aanzien te verhogen door enorme gebouwen te laten maken, zoals grote standbeelden van zichzelf. Ook deed hij geregeld dubieuze claims. Zo zou hij meer dan 1500 boeken hebben geschreven in drie jaar en zes volledige opera's in twee jaar. Kim Jong-un nam in december 2011 het stokje over van zijn overleden vader Kim Jong-il.

Door: Maarten

Deel dit artikel