Naaktlopers spannen rechtszaak aan
Sluit video
Naaktloper San Fransisco verklaart
Sluit video
dinsdag 20 nov 2012

San Fransisco stemt over naaktlopen

Naaktfietsen mag dan ook nietNaaktfietsen mag dan ook nietANP

Een opvallend onderwerp vandaag in de gemeenteraad van San Fransisco: er wordt gestemd over een verbod op naaktlopen. In de beroemde wijk Castro was het altijd prima om in adamskostuum rond te paraderen, maar volgens de buurtvereniging loopt het nu uit de hand.

Vorig jaar werd nudisme al verboden in restaurants en kwamen er regels voor het buiten naaktzitten. Deze maatregelen mochten niet baten; het aantal naaktlopers op straat groeide alleen maar.

Karikatuur

Scott Wiener, buurtopzichter van Castro, zegt tegen de LA Times: "In zijn traditionele hoedanigheid was openbare naaktheid prima in San Fransisco. Het was geen probleem om af en toe een willekeurige naaktloper in de buurt rond te hebben lopen. Ook tijdens festivals en parades was het prima." Maar de naaktloperij loopt volgens Wiener uit de hand. "Wat er nu gebeurt is een karikatuur".

Als het verbod doorgaat worden er wel wat uitzonderingen gemaakt. Peuters mogen bijvoorbeeld nog overal zonder luier komen. Fetisjisten mogen tijdens 's werelds grootste leer-festival nog in bizarre kledij (of gebrek aan kledij) over straat lopen. Ook de Bay to Breakersrun, een historische optocht in aparte kostuums, kan doorgaan. 'Dykes on Bikes' mogen tijdens hun jaarlijkse pride parade ook gewoon nog naakt rondrijden.

Door: Suse

Deel dit artikel