dinsdag 20 nov 2012

McAfee nog steeds spoorloos, maar op blog te volgen

Facebook-pagina van John McAfeeFacebook-pagina van John McAfeeAFP

Het verhaal rond John McAfee, inderdaad die van de virusscanner, wordt gekker en gekker. De man is nog steeds spoorloos, maar ook aan het bloggen geslagen. Echt? Volgens zijn vriend Chad Essley wel, het is echt zijn blog. Dat zei Essley tegen ABC News.

De politie wil McAfee spreken over zijn buurman Gregory Faull, die meer dan een week geleden dood in zijn huis werd gevonden. Het botert niet zo tussen de twee mannen. Volgens de politie is de antivirussoftware-maker geen verdachte, maar McAfee is er wél meteen vandoor gegaan. Hij ontkent dat hij iets met de moord te maken heeft.

Een paar dagen geleden liet hij weten al die tijd gewoon thuis op Belize te zijn geweest, maar daar is hij nu in ieder geval niet meer, zoals een verslaggever van CNN hieronder laat zien. Maar ook al wordt hij gepakt, je kan nog steeds blijven lezen op z'n blog; hij heeft genoeg teksten achtergelaten bij Essley.

Drugs

Het ging al langer niet goed met de antivirussoftware-bedenker. Nadat hij zich in 1994 voor 8 miljard dollar liet uitkopen uit zijn bedrijf, ging hij aan de drugs. Hij werd eerder dit jaar nog opgepakt omdat hij een drugslab in zijn huis zou hebben.

Journalist Joshua Davis van Wired heeft contact met McAfee en twittert daar regelmatig over.

Door: Helen

Deel dit artikel