Is Monster-drankje dodelijk?

Het energiedrankje Monster Energy Drink ligt onder vuur in de VS. Het wordt gelinkt aan de dood van vijf jongeren. De Amerikaanse Voedsel en Warenautoriteit is een onderzoek gestart.

  • DUUR: 01 MIN 00 SEC
  • 9689 KEER BEKEKEN
Sluit video
vrijdag 16 nov 2012

Opnieuw energiedrankje onder vuur

5-Hour Energy5-Hour EnergyFlickr/Juan Manuel/ CC BY-NC-ND 2.0

In Amerika wordt opnieuw een energiedrankje onderzocht als mogelijke doodsoorzaak. Het gaat om het drankje 5-hour Energy, een drankje met een hoge dosis aan caffeïne. De Amerikaanse voedsel-en geneesmiddelen autoriteit, FDA (Food and Drug Administration) onderzoekt meldingen van 13 dodelijke slachtoffers in de afgelopen vier jaar.

Sinds 2009 is het drankje al 90 keer genoemd bij de Amerikaanse voedsel-en geneesmiddelenautoriteit. In 30 zaken gaat het om serieuze of levensbedreigende verwondingen als hartaanvallen, stuiptrekkingen of zelfs in één geval een spontane abortus. Vertegenwoordigers van het bedrijf zeggen in The New York Times dat het drankje veilig is, als het wordt geconsumeerd door gezonde volwassenen.

Monster Energy

Afgelopen maand deed de FDA ook al onderzoek naar slachtoffers van een ander energiedrankje, Monster Energy. Daardoor zouden 5 mensen om het leven zijn gekomen. Een ervan was de 14-jarige Anais Fournier. Ze overleed nadat ze grote hoeveelheden van het drankje had gedronken. Haar ouders klaagden het bedrijf aan. Ze vinden dat het voor jongen mensen te makkelijk is om aan zo'n cafeïnestoot te komen terwijl er te weinig over de risico's wordt gezegd.

Hier zie je een filmpje van NBC over het onderzoek naar 5-Hour Energy:

Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economy

Door: Sanne

Deel dit artikel