Giel, Michiel en Gerard naar het Glazen Huis 2012

Giel Beelen, Gerard Ekdom en Michiel Veenstra, dat zijn de DJ's die voor 3FM Serious Request het Glazen Huis ingaan, in Enschede dit jaar. De bekendmaking van de DJ's is altijd een spannend moment.

  • DUUR: 01 MIN 35 SEC
  • 2607 KEER BEKEKEN
Sluit video
dinsdag 13 nov 2012

3FM-dj´s Serious Request 2012: Giel , Michiel en Gerard

Giel Beelen, Michiel Veenstra en Gerard Ekdom zijn de 3FM-dj's die tijdens Serious Request 2012 zes dagen lang met een lege maag radio maken en geld inzamelen voor de strijd tegen babysterfte. Zojuist zijn de namen in de Coen en Sander show bekendgemaakt.

Op 18 december gaat Serious Request 2012 van start. Het Glazen Huis staat dit jaar in Enschede.

Babysterfte

Serious Request zet zich dit jaar in voor de allerkleinsten van de wereld: babysterfte. Het gebrek aan medische zorg en begeleiding leidt elk jaar tot 5,5 miljoen slachtoffertjes. Het Rode Kruis kan helpen met die medische zorg en de begeleiding van moeders tijdens hun zwangerschap, bevalling en daarna.

Vorig jaar zette het Rode Kruis zich samen met Serious Request in voor slachtoffers van oorlogen en conflicten. Gerard Ekdom, Coen Swijnenberg en Timur Perlin zaten toen opgesloten in het Glazen Huis in Leiden. In totaal werd maar liefst 8.893.974 euro opgehaald voor de slachtoffers. Het Rode Kruis maakte onlangs bekend dat daarmee ruim 160.000 mensen zijn geholpen. Zo'n 11,8 miljoen Nederlanders volgden de actie.

Opsluiten

Elk jaar sluiten 3FM-dj's zich voorafgaand aan de kerstdagen zes dagen lang op in het Glazen Huis. Ze leven die dagen op vruchtensapjes, want ze mogen niets eten. 24 uur per dag maken de dj's live radio en televisie. Voor een kleine vergoeding kunnen mensen een liedje aanvragen, maar belangrijker is dat het geld naar een stille ramp gaat. Alle perikelen in het Glazen Huis zijn uiteraard ook de hele dag online te volgen.

Door: Maarten

Deel dit artikel