dinsdag 13 nov 2012

Te laat? Dan krijg je een knuffelverbod

KnuffelenKnuffelenFlickr / Josh Delsman / CC BY-NC-ND 2.0

Te laat komen omdat je te lang knuffelt met een vriendin. In het Nieuw-Zeelandse Auckland zijn ze het helemaal zat. Als leerlingen te laat komen omdat ze stonden te knuffelen, hebben ze meteen een knuffelverbod aan hun broek.

De directie van de Takapuna Normal Intermediate School ziet een trend in het knuffelgedrag van de leerlingen. Aan het einde van elke pauze hebben de leerlingen blijkbaar behoefte aan een innige knuffel met elkaar. Dat duurt alleen zo lang dat ze te laat komen voor hun les.

Nergens voor nodig

De plaatsvervangend directeur Sue Cattell, vindt de trend onacceptabel. "Sommige groepjes kwamen 10 tot 15 minuten te laat binnen omdat ze een rondje hadden gemaakt om er zeker van te zijn dat ze niemand hadden gemist voordat ze weer de les in gingen", zegt ze tegen de New Zealand Herald. "Ze zien elkaar weer bij de lunch, dus een grote knuffel is helemaal niet nodig".

Lorno Subritsky, de moeder van een van de leerlingen, snapt het probleem wel, maar ze omschrijft de aanpak van het probleem als "schieten met een kanon op een mug".

Persoonlijke ruimte

Liefkozend of niet, steeds meer scholen lijken wel wat te zien in zo'n knuffelverbod. In maart stelde een andere school in Nieuw-Zeeland ook een knuffelverbod in, nadat twee meisjes waren gestraft omdat ze een vriendin knuffelden. Op de website van de school staat dat iedereen elkaars persoonlijke ruimte moet respecteren. De meisjes zouden dat niet gedaan hebben.

Sinds vorige maand is knuffelen ook verboden op een school in het Amerikaanse North Carolina. Daar zijn ze streng: knuffel, en loop het risco geschorst te worden. In Florida is een 14-jarige jongen daadwerkelijk geschorst omdat hij een knuffel uitdeelde. Bekijk het filmpje hieronder.

Door: Maarten

Deel dit artikel