vrijdag 9 nov 2012

Nederlaag: geldkraan Romney direct dicht

RomneyRomneyflickr/davelawrence8/cc 2.0 by-nc-nd

Stel je voor: je voert maandenlang actief campagne om Mitt Romney het Witte Huis in te krijgen. Aan het einde van de toch al dramatisch afgelopen verkiezingsnacht bedankt Romney jou en je collega's in zijn speech en daarna neem je een taxi naar huis. Maar als je de taxichauffeur wil betalen, is je campagne-creditcard geblokkeerd.

Het gebeurde enkele campagnemedewerkers dinsdagnacht. De creditcards verbonden aan Romney's campagne zijn meteen geblokkeerd. ''Fiscaal conservatief,'' reageerde een medewerker.

Een klein incident, maar voer voor critici online. Er zijn dan ook meerdere blogs verschenen over het voorval. Volgens Forbes hoefden de creditcards nog niet geblokkeerd te worden, aangezien de 'Mitt Romney for President'-organisatie nog twee jaar blijft bestaan voor administratieve doeleinden.

De blog Addicting Info gaat nog een stapje verder en schrijft dat het blijkbaar "Romney's prioriteit" was om "alle campagne-creditcards in het midden van de nacht te blokkeren. Met als gevolg dat teleurgestelde campagnemedewerkers (van wie sommigen nu werkloos) ook nog eens ruzie kregen met de taxichauffeur".

Tijdslimiet

Stephanie Dorman neemt op de website 'How Many Frogs?' Romney juist in bescherming. Ze is overtuigd dat Mitt Romney niks met het creditcardschandaal te maken heeft. "Als je een contractklus doet - vergelijkbaar met een campagne - en je een creditcard krijgt voor het werk, zit er meestal een tijdslimiet op. Dit is standaardprocedure en het verbaast me niets dat dit ook bij verkiezingscampagnes het geval is, omdat deze gefinancierd wordt met campagnegeld."

De Romney-campagne is dus echt voorbij. Ook de Secret Service-beveiliging van Romney was direct verleden tijd. Werd Romney op dinsdagavond nog door een colonne van vijftien auto's afgezet om de toespraak te houden waarin hij zijn verlies erkende, de terugweg was minder imposant: Romney werd toen slechts geëscorteerd door zijn zoon Tagg.

Florida

Overigens erkende het Romney-kamp eerder vandaag dat de verkiezingen in Florida ook door president Obama zijn gewonnen. Gisteravond eiste de voorzitter van de democratische partij al de overwinning op voor Obama. Meer hierover vind je hier.

Door: Luuk

Deel dit artikel