NOS NieuwsAangepast

Serious Request helpt 160.000 mensen

3FM-dj's hebben zich vorig jaar december niet voor niets zes dagenlang uitgehongerd. Het Rode Kruis heeft met de opbrengst van de Serious Request-actie van vorig jaar wereldwijd hulp kunnen bieden aan 160.000 vrouwen en kinderen die slachtoffer zijn van oorlog of conflict. Dat meldt het Rode Kruis.

Vorig jaar december voerden dj's Gerard Ekdom, Coen Swijnenburg en Timur Perlin vanuit het Glazen Huis in Leiden actie voor de moeders die vechten tegen de gevolgen van oorlog. Hier werd toen totaal 8.893.974 euro opgehaald. Met het opgehaalde geld is het Rode Kruis meteen aan het werk gegaan in conflictgebieden.

Wat is er tot nu toe allemaal met het geld bereikt? Een klein overzicht:

FeitenBijna 30.000 vrouwen en kinderen kregen voedsel waar ze voor twee maanden van kunnen leven.Ook werden er huishoudelijke materialen uitgedeeld zoals emmers, pannen, borden en bekers. Ruim 12.000 vrouwen en kinderen ontvingen deze materialen.Er zijn wc's en waterputten gebouwd waardoor ruim 60.000 vrouwen en kinderen weer schoon drinkwater hebben.En 29 kinderen werden herenigd met hun familie die ze door de oorlog waren kwijtgeraakt.

Opsluiten

Elk jaar zet 3FM Serious Request zich samen met het Rode Kruis in voor een stille ramp. Een week voor de kerstdagen sluiten drie dj's van 3FM zich zes dagen lang op in een glazen studio. Ze eten die dagen niets en maken 24 uur per dag live radio.

Enschede

Dit jaar staat het Glazen Huis in Enschede. Welke drie dj's er vanaf 18 december zich laten opsluiten in het Glazen Huis wordt volgende week bekendgemaakt. De stille ramp waar ze zich dit jaar voor inzetten is het terugdringen van babysterfte.

Door: Esther

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl