NOS NieuwsAangepast

Franse bisschop: 'Homohuwelijk is het ultieme bedrog'

Homostellen die willen trouwen en kinderen willen. In Frankrijk is ophef ontstaan nadat de regering vandaag een wet heeft voorgesteld dat het homohuwelijk en adoptie onder homostellen mogelijk maakt. De Katholieke kerk en meer dan duizend burgemeesters zijn tegen de wet. De wet gaat binnenkort naar het parlement.

President Hollande zegt dat de wet "vooruitgang is voor de hele Franse samenleving". Daar is het hoofd van de Franse raad van bisschoppen, Kardinaal Andre Vingt-Trois, het absoluut niet mee eens. Hij beschrijft het homohuwelijk als "het ultieme bedrog".

Serge Dassault, senator van de conservatieve partij UMP vindt het ook een slechte ontwikkeling. "Het is het einde van de familie, het einde van de ontwikkeling van kinderen, het einde van educatie. Het is een enorm gevaar voor het land", zegt hij tegen de radiozender France Culture. "We zullen een land vol homo's hebben. Over tien jaar is er niemand meer over. Het is dom".

Petities

Inmiddels zijn er in meer dan 75 dorpen en steden protesten geweest, zegt France24. De Katholieke Kerk gaat volgende week op straat protesteren. Meer dan duizend burgemeesters hebben inmiddels een petitie getekend tegen de wet. Daar staat tegenover dat honderden psychologen uit Frankrijk een petitie voor de wetgeving hebben getekend. Daarin staat dat er niets bekend is over problemen met huwelijk en adoptie tussen mensen van hetzelfde geslacht.

Halverwege 2013 wordt er gestemd over de voorstellen. Als de wet wordt aangenomen wordt Frankrijk het twaalfde land wereldwijd dat het homohuwelijk toestaat.

Door: Maarten

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl