NOS NieuwsAangepast

Radio News Night: presidentsverkiezingen en salmonella

Er zijn in oktober veel belangrijke en bijzondere nieuwsverhalen voorbij gekomen, zoals de presidentsverkiezingen in Amerika en het verhaal van de duizend mensen die ziek werden van besmette zalm. Reden voor 3voor12 Radio News Night om daar eens extra op in te zoomen. In de uitzending van gisteren vertelde Michael Ramaker over zijn ervaringen in Amerika. Hij volgt de presidentsverkiezingen op de voet en zat in New York toen orkaan Sandy voorbij raasde. Joni vertelt over haar salmonellabesmetting na het eten van zalm.

In 3voor12 Radio News Night werkt NOS op 3 samen met de VPRO. In dit programma blikken we terug op de afgelopen nieuwsmaand. Door middel van muziek en opheldering van gasten. Om te beginnen werd oktober samengevat in vijf minuutjes geluid.

Presidentsverkiezingen Amerika

Student Journalistiek Michael Ramaker zit op dit moment met een paar medestudenten in Virginia om de presidentsverkiezingen op de voet te volgen. Voor Michael is het een bewogen week geweest. Zo zat hij vorige week in New York toen orkaan Sandy voorbij raasde en is hij al bij een aantal bijeenkomsten geweest van Romney en Obama. Michael heeft de tijd van zijn leven. "Het is geweldig om dit mee te maken. Dit zie je nooit meer".

Besmette zalm

Luisteraar Joni vertelt over hoe ziek ze was na het eten van besmette zalm. Zij was een van de duizend mensen die met salmonellabesmetting kreeg na het eten van besmette zalm. Na een week met griep thuis gezeten te hebben besloot ze naar de dokter te gaan. Dit was een goede beslissing.

Ook Benno Bruggink, woordvoerder van de voedsel en warenautoriteit, vertelt over de besmette zalm die in de schappen lag. Volgens hem zijn er nu duidelijke afspraken met fabrikant Foppen gemaakt; de zalm die nu in de schappen ligt is gewoon veilig.

Door: Esther

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl