NOS NieuwsAangepast

Te koop: Technische Universiteit

Mocht je interesse hebben om een complete universiteit te kopen, kun je vanaf vandaag bieden op de Technische Universiteit in Delft. Tenminste, als je de Delftse studentenvakbond VSSD mag geloven. Boze studenten zetten vandaag bordjes Te Koop bij de TU neer als protest tegen de kabinetsplannen om de basisbeurs af te schaffen.

Wegblijven

Studenten van de vakbond zijn boos omdat vooral de bètastudenten slachtoffer worden van het verdwijnen van de basisbeurs. Masters richting techniek zijn vaak meerjarig en ook doen bètastudenten gemiddeld langer over hun studie. Langer studeren betekent met de nieuwe kabinetsplannen langer betalen en dat allemaal zonder beurs. En dat is oneerlijk vinden de studenten.

5000 euro

"Als studenten beginnen te rekenen en erachter komen dat ze straks 5000 euro extra gaan betalen, dan kan dat net het verschil betekenen om tóch maar voor die alfa-studie te gaan", zo vertelt voorzitter Bas Vollebregt. Vollebregt verwacht dat de studenten zullen wegblijven dus daarom is de TU maar alvast te koop gezet. "Op deze manier blijven er geen ingenieurs meer over. Als het kabinet bruggen wil slaan kan dat niet zonder ingenieurs."

Behalve met de bordjes Te Koop hebben ze de universiteit ook online te koop gezet en kun je 'in overleg' bieden op de universiteit. Hoeveel de TU moet gaan kosten, staat er niet bij.

Door: Dorien

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl