NOS NieuwsAangepast

Kirgizische presentatrice 'voor de grap' ontvoerd

Een prominente televisiepresentatrice in Kirgizië gaat juridische stappen zetten tegen twee verslaggevers die een 'practical joke' met haar uithaalde. Als een soort grap werd de vrouw ontvoerd en met de dood bedreigd.

Slachtoffer van de uit de hand gelopen grap is Nazira Aytbekova, een bekende presentatrice op de Kirgizische staatstelevisie. Tegen de BBC vertelt ze hoe ze afgelopen dinsdag door twee mannen met een pistool werd belaagd en vervolgens geblinddoekt werd meegenomen naar een afgelegen gebied.

Zingen

"We schieten je dood", riepen de mannen volgens Aytbekova. "Toen haalden ze de zak van mijn hoofd en schreeuwden dat ik voor hen moest zingen. Ik weigerde. Toen zeiden ze me te gaan dansen. De hele tijd stond er iemand met een pistool op me gericht."

Laatste woorden

De 'beproeving' ging nog even door toen de mannen haar opdroegen haar laatste woorden op te zeggen. Met een mobiele telefoon werd het schouwspel opgenomen. Pas toen Aytbekova op het punt stond ook daadwerkelijk afscheid te nemen van de wereld, maakte het duo zich bekend als de verslaggevers van een populistische krant. De twee schrijven satirische columns en halen wel vaker grappen uit met bekende mensen

Excuses

De hoofdredacteur heeft inmiddels excuses aan de vrouw aangeboden. De twee grappenmakers zijn op staande voet ontslagen. Niet genoeg, vindt Aytbekova die nog steeds staat te trillen op haar benen. Ze gaat de twee mannen voor de rechter slepen.

Door: Dorien

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl