NOS NieuwsAangepast

Geen homoseksuele Jezus in Grieks theater

Jezus en zijn apostelen worden voorlopig niet als homo's neergezet in Athene. De theatergroep heeft gisteren besloten dat het toneelstuk Corpus Christi niet opgevoerd wordt. In dat stuk is Jezus een homoseksueel.

In oktober leidde het stuk nog tot geweld in de Griekse hoofdstad. De politieke partij Gouden Dageraad had voor de premiere opgeroepen het theater te blokkeren en alle belangstellenden te stoppen voor ze de show konden zien. Toen werden 30 mensen gearresteerd.

De regisseur van de voorstelling, Laertis Vaissiliou zegt: "Het spijt ons dat mensen in elkaar werden geslagen en minachtend zjin behandeld. We hebben drie weken geprobeerd om het stuk op te voeren, maar het was onmogelijk." Eerder ontving de regisseur al doodsbedreigingen vanwege zijn theaterstuk.

Petitie

Niet alleen in Griekenland heeft het toneelstuk gezorgd voor onrust. Ook een Amerikaanse katholieke groep, America Needs Fatima, verzet zich hevig tegen het toneelstuk. Ze hebben zelfs een website aangemaakt waarbij je een petitie kunt ondertekenen tegen het toneelstuk.

De eerste vertoning van het toneelstuk, in 1998, zorgde ook al voor veel protest. Was de bedoeling dat het publiek zou wegblijven, het tegenovergestelde gebeurde. Het stuk kon daardoor rekenen op nog veel meer belangstelling.

Corpus Christi

Het in 1997 geschreven toneelstuk laat Jezus en de apostelen zien als homoseksuele mannen, wonend in het moderne Texas. Het bijbelverhaal is op basis van deze context herschreven. Zo bedriegt Judas Jezus vanwege seksuele jaloezie en verbindt Jezus twee apostelen in het huwelijk.

Ben je benieuwd naar Jezus als homoseksueel? Bekijk hieronder de promo van het toneelstuk en oordeel zelf.

Door: Jurjen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl