NOS NieuwsAangepast

Bekende Brit #2 opgepakt in Savile-schandaal

De Britse politie heeft donderdag nog een bekende persoonlijkheid aangehouden in het onderzoek naar misbruik van minderjarigen in het Savile-schandaal. Volgens BBC News en Sky News gaat het dit keer om de komiek en acteur Freddie Starr.

De arrestatie van de 69-jarige Starr komt voort uit het onderzoek rondom oud-BBC-coryfee Jimmy Savile die ervan wordt verdacht minderjarigen te hebben misbruikt tijdens zijn tijd als presentator bij de BBC. Hoewel Savile al is overleden, houdt de zaak de gemoederen flink bezig. Eerder werd popster Gary Glitter opgepakt in dezelfde zaak, maar hij is inmiddels weer op borgtocht vrijgelaten.

Hamster

De Britse politie meldde eerst "een zestiger" te hebben gearresteerd, zonder te zeggen om wie het ging. Volgens BBC is deze zestiger Freddie Starr, een bekende komiek op de Britse televisie sinds de jaren zeventig. Starr werd helemaal bekend toen dagblad The Sun op 13 maart 1986 de voorpagina vulde met de kop 'Freddie Starr Ate My Hamster'. Het beruchte artikel vertelt het bizarre verhaal van Starr die na een optreden de hamster van een vriendin zou hebben opgegeten. Starr heeft dit verhaal altijd als onwaar bestempeld.

Starr heeft eerder al elk mogelijke relatie met de zaak rondom Savile ontkend. Een slachtoffer van Savile zou hem hebben aangewezen als medeplichtige. Starr zegt met de politie mee te willen werken om zijn naam te zuiveren.

Savile

De arrestaties van Starr en Glitter volgen uit de beschuldigingen van een vrouw die zegt dat Savile haar heeft misbruikt toen ze 14 was. Na dit verhaal doken nog veel meer soortgelijke verhalen op en is de BBC een groot onderzoek begonnen naar Savile en mogelijke medeplichtigen. Op dit moment hebben zich ongeveer 300 slachtoffers van Savile gemeld.

Door: Dorien

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl