donderdag 1 nov 2012

Google Maps doet mee met Amber Alerts

Amber AlertAmber Alertamberalertnederland.nl

Even je plaats van bestemming checken op Google Maps. Meteen vertelt Amber Alert je over een vermissing van een klein meisje in die plaats. Binnenkort start Google in Amerika de samenwerking met Amber Alert. Het zou kunnen dat Nederland op korte termijn volgt. De Nederlandse politie is blij met het initiatief.

De samenwerking werkt als volgt: het Amber Alert systeem wordt gekoppeld aan zoekresultaten van Google en Google Maps. Als de zoektermen gerelateerd zijn aan een vermissing of locatie, wordt direct een waarschuwing getoond.

Meer informatie

Het heeft veel voordelen om een waarschuwing van Amber Alert te tonen via Google. Zo krijgt via Google iedereen een melding en kan er veel meer informatie worden gegeven, zoals een daderomschrijving, type voertuig enzovoort. Als je op Google Maps kijkt, kan dat er zo uitzien.

Ed Kraszewski, woordvoerder van de KLPD, is erg blij met de samenwerking vertelt hij tegen Webwereld: "Wij juichen alle initiatieven toe die bijdragen aan een snel terugvinden van vermiste kinderen. Wanneer Google dit ook in Nederland zou doen zou dat geweldig zijn. Hetzelfde geldt voor andere websites die zich aansluiten."

Amber Alert

Nederland maakt sinds 2008 gebruik van Amber Alert. De berichten worden door de politie verzonden bij belangrijke kindervermissingen en ontvoeringen. Omdat er veel berichten worden verzonden naar mensen die bijvoorbeeld in de buurt van de locatie zijn, kunnen zaken soms snel opgelost worden.

Ook andere landen maken gebruik van Amber Alert of een systeem dat daarop gebaseerd is. Een aantal voorbeelden is Duitsland, Australië, België, Canada, Frankrijk, Groot-Brittannië en Mexico.

Door: Maarten

Deel dit artikel