NOS NieuwsAangepast

Sandy's gone: Nederlanders boarden voor NY marathon

Sandy is nog maar net vertrokken, of de eerste Nederlanders stappen alweer in het vliegtuig naar New York. Niet in de eerste plaats om Times Square te bekijken, maar ook voor 42 andere redenen: de NY Marathon.

Het vliegverkeer vanaf Schiphol naar de oostkust van de VS is langzaam weer op gang gekomen en staat niets de Nederlandse lopers van de marathon van zondag in de weg.

Parcours

Behalve dan het parcours van de marathon. Daar moet volgens Arjen de Man van Marathons International nog hard aan worden gewerkt. Het startgebied staat namelijk nog onder water en Central Park ligt nog bezaaid met omgewaaide bomen.

De meeste hotels waar deelnemers en supporters verblijven, zijn wel weer geopend. Dat moet ook wel, want in totaal zijn ongeveer 2000 van de 46.000 deelnemers Nederlands.

Aboriginals

Overigens zijn er nog meer deelnemers die zich niet laten ontmoedigen door de nasleep van storm Sandy. Acht jonge Aboriginals hebben zeven maanden getraind, onder de meest extreme omstandigheden, om mee te doen aan de wedstrijd.

Hieronder vind je een filmpje van hun voorbereidingen.

Door: Jurjen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl