NOS NieuwsAangepast

Webcams op Sandy vallen één voor één uit

Aan de Amerikaanse oostkust zitten ze met samengeknepen billen. Daar wordt vanavond lokale tijd de orkaan Sandy aan land verwacht, maar nu al hebben ze heel veel last van zware regen en wind. Ook op internet heeft Sandy al grote vormen aangenomen.

Op verschillende plekken zijn webcams neergezet, maar veel doen het al niet meer. De New York Times heeft een webcam op het gebouw gezet waarop Manhattan is te zien.

Ook in de haven van New York, op Times Square en bij het Vrijheidsbeeld staan webcams, maar het lijkt erop dat die al zijn gesneuveld. Op deze site en deze blog en staan overzichten met webcams. Voor het geval die het niet meer doen, hier zijn eerdere beelden van webcams in New York:

En er zijn diverse Twitteraccounts ontstaan. Een daarvan is @AHurricaneSandy, dat twittert uit naam van de orkaan, met tweets als "IT'S RAAAAAAAAAININ MEN. LITERALLY. I JUST PICKED UP A BUNCH OF DUDES AND THREW THEM." Het account heeft al bijna 200.000 volgers.

Ook op Facebook kunnen mensen terecht voor informatie. Op de pagina Hurricane Sandy kan je de orkaan volgen en veiligheidstips opdoen.

RIP Atlantic City Boardwalk

Een deel van Atlantic City, de bekende gokstad ten zuiden van New York, staat inmiddels onder water. BuzzFeed heeft een reeks foto's geplaatst ter nagedachtenis aan de Atlantic City Boardwalk.

Tussen Washington en New York wonen ongeveer 50 miljoen Amerikanen die te maken krijgen met langdurige regen, zware windstoten en sneeuwstormen. Op deze kaart zie je de windstromen boven Amerika.

Door: Helen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl