NOS NieuwsAangepast

Twittercomponist voor een dag

Heb je er altijd al van gedroomd om de nieuwe Beethoven of Mozart te worden? Nu heb je de kans om je eigen stuk te componeren en deze door het Metropole orkest na te laten spelen. Met de zogenaamde Tweetphony wil het orkest aandacht vragen, omdat ze de kans lopen opgeheven te worden.

Wat moet je doen?

Op de website van Tweetphony kun je op een virtuele piano zelf een kort muziekstuk van 140 tekens componeren. Deze tekens worden vertaald naar een compositie die in een tweet weer naar het Metropole Orkest wordt gestuurd. De meest interessante tweets van de dag worden binnen een half uur gearrangeerd en daarna door het 52-koppige orkest gespeeld.

Aandacht

"We worden wereldwijd gezien als een van de beste orkesten in de lichte muziek, maar door de bezuinigingen op de publieke omroep dreigen we nu te verdwijnen", zegt Metropole-hoornist Pieter Hunfeld op de website van het orkest. "Met deze Tweetphony-actie vragen wij weer aandacht voor het orkest en willen we aantonen dat bijna iedereen wel 'iets' met het orkest heeft, passief of actief."

Elke componist ontvangt na zijn uitvoering een twitterbericht met daarin een link van de video-opname van zijn Tweetphony. De Tweetphony hier live te volgen.

Hieronder een overzicht met een aantal gecomponeerde tweets.

[View the story "Een overzicht van verschillende gecomponeerde tweets" on Storify]

Door: Esther

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl