NOS NieuwsAangepast

Samsung wint van Apple in Nederland

't Was vandaag weer eens zover. Kemphanen Apple en Samsung stonden in de rechtbank om uit te vechten of Samsung z'n smartphones en tablets in Nederland mag blijven verkopen. En net als al vaker het geval was, verloor Apple.

Apple had Samsung voor de rechter gedaagd, omdat ze volgens hen een touchscreen-techniek gebruiken waar Apple patent op heeft. Maar de rechter zag dat niet zo. Volgens hem werkt de techniek in Samsung-apparaten anders dan in het Apple-patent staat. Hij volgt daarmee uitspraken in Groot-Brittannië en Duitsland op, waar Apple ook het onderspit moest delven.

Simpel te omzeilen

Nu Apple voor de zoveelste keer heeft verloren, kun je je afvragen of zo'n patentzaak wel zin heeft, zegt onze techredacteur Elger van der Wel. "Meestal verliest Apple, zoals nu. En als Apple al wint, dan is het bijvoorbeeld een verkoopverbod dat Samsung simpel kan omzeilen door een kleine update aan de software."

De enige keer dat Apple aan het langste eind trok in een rechtszaak tegen Samsung was in augustus. "Toen wonnen ze een zaak waardoor Samsung ruim een miljard dollar moest betalen. Maar ook dat verhaal is nog niet helemaal afgelopen, want Samsung is nog steeds bezig met een hoger beroep in die zaak. Misschien wordt die boete dus ook wel weer ingetrokken."

Door: Jurjen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl