NOS NieuwsAangepast

Ouders Mexicaanse drugsbaas opgegraven

Een bijzondere wending in de zaak rond de Mexicaanse drugsbaas Heriberto Lazcano: de lichamen van zijn ouders zijn opgegraven. Dat gebeurde in opdracht van het Openbaar Ministerie, om dna-materiaal te verkrijgen. Ze willen het vergelijken met dat van de leider van het drugskartel Los Zetas.

'El Lazca' zou twee weken geleden zijn gedood in een vuurgevecht met militairen. Maar dat is dus niet 100 procent zeker, omdat enkele uren later zijn lichaam werd werd gestolen uit de rouwkamer van een begrafenisondernemer in het noorden van Mexico. En dat lichaam is nog steeds niet teruggevonden.

Twijfel

De autoriteiten hadden eerst niet door dat de dode man Lazcano was, maar zeiden dat zijn identiteit later was vastgesteld aan de hand van vingerafdrukken. Veel Mexicanen twijfelen daar aan en willen alleen geloven dat Lazcano (37) dood is als ze zijn lichaam zien.

De resten van zijn ouders zijn opgegraven op de begraafplaats San Francisco in de stad Pachuca. Die begraafplaats wordt gedomineerd door een enorm mausoleum dat de leider van Los Zetas voor zichzelf had laten bouwen. Twee weken na zijn vermeende dood staat het mausoleum nog altijd leeg.

Door: Helen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl