NOS NieuwsAangepast

Workshop studeren voor scholieren

Voor veel scholieren is het een lastige keuze: wat ga je studeren? Dan kan je natuurlijk langs eindeloos veel open dagen gaan, maar of je daar al je vragen beantwoord ziet? En dan heb je eindelijk een keuze gemaakt, blijkt je keuze misschien wel volledig verkeerd. De Erasmus Universiteit in Rotterdam ziet dit probleem ook en wil de toekomstig studenten gaan helpen. Hoe? Ze gaan langs de middelbare scholen met zogenaamde studiekeuzeworkshops. Zo denkt de universiteit scholieren te kunnen helpen met het maken van een goede studiekeuze, wat hopelijk zorgt voor een lagere studie-uitval.

Via de workshops worden de interesses, sterke punten, ideeën en verwachtingen over het studeren van vwo-ers behandeld en gekoppeld aan mogelijke studies. Zo krijgen de scholieren een overzicht van studies die bij ze aansluiten. Die studie hoeft overigens niet bij de Erasmus Universiteit gevolgd te worden.

Als een scholier toch bij de Erasmus Universiteit gaat studeren kan zo'n workshop goed van pas komen. Vrijwel alle studenten moeten daar het eerste jaar in één keer halen. Een goede studiekeuze is dan wel zo fijn.

Niet nieuw

Scholieren begeleiding bieden bij het maken van hun studiekeuze is niet nieuw. Ook de Radboud Universiteit Nijmegen gaat langs middelbare scholen, maar geeft de scholieren vooral inhoudelijke cursussen. Zo kunnen ze kennismaken met het vakgebied. Ook bij andere universiteiten is het mogelijk studiekeuzecursussen te volgen, maar deze zijn vaak niet gratis en worden alleen op de universiteiten gegeven.

Door: Maarten

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl