Tiësto en co goed voor meer dan half miljard

Hoe een klein land groot kan zijn? Simpel. Dancemuziek. Nu is dat niet nieuw, maar het is al weer tien jaar geleden dat voor het laatst onderzocht werd wat die muziek nu eigenlijk oplevert. En dat is weer eens gedaan. Wat blijkt: in 2011 leverde de dancescene in totaal 587 miljoen euro op.

Sowieso heeft de Nederlandse dance-industrie niet stilgezeten. In 2011 waren er in één Amsterdams weekend evenveel dancefeesten als in een heel kwartaal in de jaren '90. En ook het aantal grote danceparty's is explosief gestegen. In 2011 waren er maar liefst 123 van zulke gigantische feesten, bij elkaar goed voor 137,4 miljoen euro.

Bakken met geld

En ook de optredens van de dj's zijn goed voor een flinke smak geld: ruim 245 miljoen euro. Daarvan is weer iets meer dan een vijfde afkomstig uit de export van de dance.

De successen van de Nederlandse dj's zorgen niet alleen voor een enorme bak geld, maar ook voor een flink aantal arbeidsplaatsen. De populariteit van onze dance houdt 7000 mensen in 'voltijd' van de straat.

2002

In 2002, toen voor het laatst gekeken werd wat dancemuziek oplevert, bleef de teller staan op 488,2 miljoen euro.

Door: Jurjen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl