Foxconn liet 14-jarigen werken

Het bedrijf Foxconn, dat onder andere Apple producten maakt, heeft toegegeven dat in een van hun fabrieken kinderen van veertien jaar oud hebben gewerkt. Foxconn doet de bekentenis, nadat controleurs van mensenrechtenorganisatie China Labor Watch in een fabriek in het Chinese Yantai meerdere jongeren tussen de 14 en de 16 jaar oud aantroffen.

Volgens Foxconn waren de jongeren als stagiairs aan het werk bij het bedrijf. Maar in China mogen kinderen vanaf 16 jaar pas aan het werk. "Dit is niet alleen in strijd met de Chinese wet, maar ook met het beleid van Foxconn. Wij hebben onmiddellijk stappen ondernomen om de studenten terug te sturen naar hun scholen", zegt Foxconn in een verklaring aan CNET.

Volgens China Labor Watch zijn de scholieren door hun school naar Foxconn gestuurd. De fabriek verzuimde op hun beurt om hun identiteitspapieren te controleren en waren zo niet op de hoogte van de te jonge leeftijden. De mensenrechtenorganisatie bestempelt Foxconn nu als medeplichtig aan kinderarbeid door het gebrek aan controle.

Opspraak

Foxconn kwam eerder dit jaar ook al in opspraak, toen was het vanwege de slechte werkomstandigheden. Drie weken geleden raakten er nog veertig mensen gewond bij rellen in een van hun fabrieken.

Door: Esther

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl