NOS NieuwsAangepast

Muppet-mars voor Pino

Big Bird-liefhebbers zijn boos. Mitt Romney heeft tijdens het debat met Obama gezegd dat hij wil bezuinigen op de Amerikaanse publieke omroep. Dat zou kunnen betekenen dat Sesamstraat na 43 jaar van de televisie verdwijnt. Big Bird niet meer op televisie, dat is iets wat veel Amerikanen niet willen zien gebeuren. Als reactie op deze plannen kondigen ze een heuse Muppet-mars aan, de 'Million Muppet March'. De mars zal plaatsvinden op 3 november in Chicago.

De oprichters Michael Bellavia en Chris Mecham hebben al tijdens het debat tussen Obama en Romney de domeinnaam www.millionmuppetmarch.com gekocht. Ook hebben zij een facebook-pagina aangemaakt om de actie aan te kondigen.

Wat betreft de naam, daar is nog onduidelijkheid over. Big Bird is immers geen Muppet.

Elmo

Hoewel Romney ontzettend veel van Big Bird houdt, vindt hij het noodzakelijk dat de Amerikaanse publieke omroep (PBS) gekort wordt op subsidie. "Ik zal de subsidie van PBS stoppen. Ik stop ook andere dingen. Ik hou van PBS. Ik hou van Big Bird. Maar ik blijf geen geld uitgeven aan dingen om vervolgens geld te lenen van China om ervoor te betalen", aldus Romney tijdens het debat met Obama.

Obama reageerde lacherig op Romney's plannen: "Even voor mijn duidelijkheid: regulering van Wall Street moet verdwijnen, maar hij pakt Sesamstraat keihard aan. Eindelijk pakt iemand Big Bird eens aan! Wie had kunnen vermoeden dat hij verantwoordelijk was voor al deze tekorten! Elmo moet gaan uitkijken!"

Het campagneteam van Obama heeft als reactie meteen een televisiereclame gelanceerd.

Door: Maarten

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl