NOS NieuwsAangepast

Grafsteen BBC-icoon weggehaald

De Britse tv-presentator Jimmy Savile heeft volgens Scotland Yard mogelijk 25 misbruikslachtoffers gemaakt. Vanochtend is zijn grafsteen weggehaald, op last van zijn familie. De familie verwijderde de steen "uit respect voor de publieke opinie". De grafsteen is in stukken gebroken en naar een vuilstort gebracht.

Onthulling

Vorige week onthulde een tv-documentaire dat Savile zich schuldig had gemaakt aan seksueel misbruik. Het BBC-icoon zou in totaal zeker 25 slachtoffers hebben gemaakt. Hij zou onder andere meisjes tussen de 13 en 16 jaar hebben verkracht en aangerand.

In de documentaire komen vrouwen aan het woord die claimen seksueel misbruikt te zijn door Savile toen ze nog kinderen waren. In sommige gevallen gebeurde dat zelfs op het terrein van de BBC. De documentaire is hieronder te zien.

Kinderprogramma

Savile was presentator van een kinderprogramma en van het muziekprogramma Top of the Pops. Hij overleed vorig jaar op 84-jarige leeftijd.

Op zijn eigen verzoek is hij begraven in een gouden grafkist, in een graf met uitzicht op zee. Op zijn grafsteen stond: 'It was good while it lasted'.

Onderzoek

De Britse Premier David Cameron wil dat de BBC en de politie diepgaand onderzoek doen naar de beschuldigingen tegen Savile. De BBC beloofde afgelopen maandag "uitgebreid onderzoek" te gaan doen en bood de betrokken vrouwen excuses aan voor "wat ze hier hebben moeten doorstaan".

<p><em>Door: <a href="https://twitter.com/susevankleef">Suse</a> <br/> <br/> <br/> <br/></em></p></body></html>

Door: Suse

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl