NOS NieuwsAangepast

Weg met de langstudeerboete! Maar hoe?

De VVD en de PvdA zijn het eens: de langstudeerboete moet weg. Zelfs voor de studenten die de boete al betaald hebben is er goed nieuws; die krijgen het hele bedrag terug. Nu alleen nog even die boete afschaffen, studenten hun geld teruggeven en klaar. Toch? Helaas lijkt het niet zo gemakkelijk.

Een deel van de langstudeerders heeft de boete al betaald, een ander deel betaalt de boete in porties. Andere studenten hebben ook extra bijgeleend om de boete te betalen. Krijgen studenten nu korting op hun collegegeld, of kunnen ze een envelop met geld ophalen bij DUO? Hoe willen de partijen dit gaan aanpakken?

Post voor Zijlstra

De studentenbonden ISO, LSVB en de HBO-raad vragen zich dat af en hebben daarom een brief gestuurd naar demissionair staatssecretaris Zijlsta. Ze vragen hem hoe de afschaffing aangepakt zal worden en het liefst gelijk antwoord. Dan weten studenten waar ze aan toe zijn.

Niet alleen de studenten moeten duidelijkheid hebben over de afschaffing, ook de hogescholen en universiteiten moeten snel weten wat ze moeten doen en hoe ze dit moeten aanpakken.

Nu maar hopen dat demissionair staatssecretaris Zijlstra snel een brief terug stuurt.

Door: Maarten

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl