Wapenbezit ligt gevoelig in Denver

Vanacht is het eerste verkiezingsdebat tussen Obama en Romney. Het debat is in Denver, vlakbij Aurora. Daar kwamen deze zomer 12 mensen om bij een schietpartij in een bioscoop, bij de premiere van Batman. De locatie ligt dus gevoelig.

Stephen Barton overleefde de schietpartij. Hij roept in een reclame kijker op ook goed te letten op de plannen van de presidentskandidaten. Hoe willen ze het wapengeweld aanpakken? Er is nu veel discussie in Colorado over wapenbezit.

Alleen verborgen

Een rechter heeft pas besloten dat studenten van de universiteit van Colorado wapens mogen dragen. De wapens moeten dan wel verborgen zijn. Ook moet je ouder zijn dan 21 jaar en mag je geen verleden van drugsgebruik of psychologische problemen hebben, maar dit soort voorwaarden zijn natuurlijk zeer lastig om te checken.

Wie vindt wat?

Zowel Obama als Romney zeggen tegen wapengeweld te zijn. Obama 'erkent' alleen wel de Amerikaanse tradities van wapenbezit en stelt dat schieten en jagen onderdeel zijn van het nationale erfgoed. Volgens Romney zal het veranderen van wetten het geweld niet stoppen. Allebei willen ze de wappenwetten niet veranderen.

Ondanks de actie van Stephen is de kans klein dat Obama en Romney het vanavond over de wapenwet gaan hebben. Omdat het zo'n gevoelig onderwerp is praten beiden er liever niet over.

<p><em>Door: Maarten</em></p></body></html>

Door: Maarten

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl