NOS NieuwsAangepast

LSVB: Gestopt om langstudeerboete? Herinschrijven!

Met de langstudeerboete van 3000 euro in het achterhoofd als je te lang doet over je studie, was voor velen de keus snel gemaakt: uitschrijven. Nu de boete van de baan is, pleit de LSVB er voor om de inschrijfperiode speciaal voor die groep weer te verlengen.

Een aantal studenten had zich nog niet opnieuw ingeschreven voor hun studie, omdat die door de langstudeerboete te duur zou worden. "We hebben verschillende signalen gehad van mensen die zich op zondagavond nog hebben uitgeschreven, want 30 september was het laatste moment waarop dat kon. Voor iedere student die door de langstudeerboete heeft moeten stoppen vinden we het heel belangrijk dat die alsnog de kans krijg om door te gaan met z'n studie", vertelt Karlijn Ligtenberg, vice-voorzitter van de LSVB.

Kans

De LSVB roept hogescholen en universiteiten nu op om langstudeerders de kans te geven zich alsnog in te schrijven. Normaal kan dat inschrijven tot 1 oktober, maar laat dat nu net de dag zijn dat de boete werd afgeschaft. De belangenorganisatie zou graag zien dat die termijn tot 10 oktober wordt verlengd. Om hoeveel studenten het dan precies gaat konden ze niet zeggen.

Om in aanmerking te komen voor overheidsgeld moeten hogescholen en universiteiten voor 1 oktober aangeven hoeveel studenten zich hebben ingeschreven. Voor langstudeerders ontvangen scholen minder geld.

Door: Jurjen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl