'Veel kinderen hebben is onverantwoord'

Een groot gezin stichten is onverantwoord. Tenminste, dat zegt de burgemeester van Brussel Freddy Thielemans. Hij vindt dat Brusselse gezinnen veel te groot zijn en is bang voor overbevolking. "We hebben in Brussel veel gezinnen met zeven, acht kinderen. Deze gezinnen vragen om een sociale huurwoning, maar zulke appartementen bestaan gewoon niet", zegt Thielemans tegen de Vlaamse krant De Standaard.

Thielemans, van de socialistische partij Parti Socialiste, wil graag eens debatteren over geboortebeperking. Veel Brusselse gezinnen tellen zeven of acht kinderen. Deze grote gezinnen zie je volgens de burgemeester niet alleen bij bepaalde bevolkingsgroepen. "Het probleem vind je zowel bij islamitische als joodse gezinnen, zelfs bij de christenen", zegt hij.

Oplossing

De PS-burgemeester deed zijn uitspraak tijdens een debat van 'Wij Brusselaars'. Hij reageerde op mogelijke oplossingen voor de overbevolking in de stad. Brussel heeft namelijk het hoogste geboortecijfer van België. De stad telt nu ruim 1,1 miljoen inwoners. Over 50 jaar zou dat 1,5 miljoen zijn.

Door: Esther

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl