NOS Nieuws

Einde plaszak: sprinters krijgen weer toiletten

Nog even en het is gedaan met de plaszak: de sprinters van NS krijgen toch toiletten. Echt vaart zal het niet lopen, want oude sprinters krijgen pas een toiletblok als het hele treinstel wordt vernieuwd. Het kan dus nog wel een paar jaar duren voordat alle treinen weer een toilet aan boord hebben.

Niet alleen de sprinters, maar ook de andere NS treinen worden krijgen een nieuw toiletblok. Compleet met een wc, urinoir, een wasbak en een opklaptafel om baby's te verschonen. "Er komt een urinoir voor mannen om de ene boodschap van de andere te scheiden. We houden het daarmee voor de dames wat schoner'', zegt een woordvoerder van NS.

Als eerst zullen de nieuwe dubbeldekkers een nieuw toiletblok krijgen, daarna volgen de andere treinen.

Plaszak

Een jaar geleden kreeg de NS veel kritiek omdat er in de nieuwe sprinters geen toilet meer zat. Een treinritje in de sprinter moest volgens de NS worden gezien als een bus- of een tramrit, waar de reiziger ook niet naar het toilet kan.

Na een stortvloed van klachten introduceerde de NS de plaszak, om de reiziger tegemoet te komen. De plastic zakken waren vooral bedoeld voor uiterste nood.

Door: Merel

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl