NOS NieuwsAangepast

Apple zegt sorry voor 'foute maps'

Sorry zeggen is nooit makkelijk, maar een week na de lancering van Apple Maps komt Apple-topman Tim Cook toch zijn fouten onder ogen: "het spijt ons ontzettend dat dit tot zoveel frustratie heeft geleid onder onze klanten en we doen er alles aan om Apple Maps te verbeteren."

Met de lancering van het nieuwe besturingssysteem IOS6 vorige week, zag ook Apple Maps het levenslicht. Apple Maps verving daarmee de kaarten van Google, een applicatie die al sinds 2007 op de iPhone werd gebruikt. De overstap naar de nieuwe Maps heeft weinig met vernieuwing te maken, maar des te meer met het verstoten van rivaal Google.

Alternatieven

In de brief die Apple aan zijn klanten richt, adviseert hij om andere kaartensystemen te gebruiken, zoals Bing, MapQuest of Maze. Wel zegt Cook, "hoe meer klanten onze Maps zullen gebruiken, hoe beter hij wordt en we waarderen alle feedback die we hebben gekregen enorm."

Direct na de lancering van de nieuwe digitale kaarten kreeg Apple een stortvloed aan klachten binnen. De iPhone app zit vol gekke fouten: rivieren lopen over bruggen, Berlijn ligt in Antartica en het station in Helsinki is veranderd in een park.

Door: Merel

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl