NOS NieuwsAangepast

Vermist meisje sms't: veilig in Frankrijk

De vermiste Megan Stammers heeft een sms gestuurd naar een van haar beste vrienden. In het berichtje staat dat ze veilig in Frankrijk is aangekomen. Alleen is de sms niet met de telefoon van Megan gestuurd. "Ik kan niet zeggen dat het bericht van haar is, maar we geloven wel dat zij het is. Het geeft ons wat troost dat ze veilig is aangekomen in Frankrijk", zegt een hoofdinspecteur. Vrijdag verdween de 15-jarige Megan uit het Engelse Eastborn, in gezelschap van haar 30-jarige wiskundedocent.

Megan was niet komen opdagen op school. Na politieonderzoek bleek dat ze donderdagavond samen met haar getrouwde wiskundeleraar is gezien op een veerpont van het Engelse Dover richting het Franse Calais. "Ze had een retourkaartje gekocht om zondag weer de pont te pakken naar Engeland, maar ze is nooit op de boot gestapt", zegt de politie.

Maandenlange relatie

Nu blijkt dat Megan al maanden een relatie heeft met haar wiskundeleraar Jeremy Forrest. Dat hebben medeleerlingen van Megan tegen de politie gezegd. Haar klasgenoten maakten zich grote zorgen en vertelden andere leraren meteen over de relatie. De politie is hier pas vorige week over ingelicht.

Volgens Danielle Wilson, Megan's moeder, kreeg haar dochter bijles wiskunde. "Ik maakte me geen zorgen om de bijlessen, want ik weet dat ze erg met wiskunde worstelt. Als ze zei dat ze naar haar wiskundelessen ging, was dat voor mij gewoon normaal. Waarom zou je hier iets van kunnen denken?"

Facebook en Twitter

Op Facebook en Twitter zijn inmiddels initiatieven gestart om Megan op te speuren. Eén van die oproepen is gestart door Megans familie. Via de hashtags #FindMeganStammers en #GetMeganHomeSafe spreken tal van landgenoten hun zorgen over de Britse uit.

Door: Esther

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl