NOS NieuwsAangepast

#ProjectXHaren onder de loep van Job Cohen

Job Cohen wordt de leider van een commissie die onderzoek doet naar de rellen in Haren van afgelopen vrijdag. RTV Noord meldt dat de commissie bekijkt wat de rol van de gemeente is geweest.

Volgens de regionale zender bestaat de commissie verder uit hoogleraar Bestuurskunde aan de Universiteit van Tilburg Gabriël van den Brink, een lector van de Politieacademie Otto Adang en hoogleraar Nieuwe media aan de Universiteit Twente Jan van Dijk.

De gemeente en justitie willen met er door de evaluatie voor zorgen dat eenzelfde soort feest nooit meer zo uit de hand loopt.

Brief Merthe

Tijdens de raadsvergadering in de gemeente Haren van vanavond richtten Merthe en haar familie zich tot de inwoners van Haren. "Vreselijk en verbijsterend, woorden schieten tekort", zo las de burgemeester voor.

De familie dankt ook de gemeente en de politie. "We voelen ons zeer gestuend, ook door alle inwoners die ons hebben geholpen en hebben meegeleefd." Tot slot haalt de burgemeester aan dat het gezin nu graag met rust gelaten wil worden. "Daar is behoefte aan."

Door: Jurjen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl