NOS NieuwsAangepast

Uitstel van executie gevraagd wegens obesitas

Een zwaarlijvige gevangene uit Ohio gooit zijn gewicht letterlijk in de strijd om te voorkomen dat hij geëxecuteerd wordt. Ronald Post weegt 218 kilo en zegt dat hij te zwaar is voor een dodelijke injectie.

De 53-jarige Post denkt dat de beulen geen geschikte ader zullen vinden voor de injectie. Volgens hem zou die leiden tot een vreselijke dood. Zijn advocaten schrijven dat de kans bestaat dat Post "ernstige lichamelijke en psychische pijn zal lijden." Daarnaast is Post bang dat het bed in de executiekamer zal zwichten onder zijn gewicht.

Afvalpogingen

De advocaten van Post zeggen dat hun cliënt wel pogingen heeft gedaan om af te vallen, maar dat knie- en rugklachten hebben dat onmogelijk gemaakt.

Het is niet voor het eerst dat kilo's in de strijd worden gegooid tegen een executie. In 2008 probeerde een man van 121 kilo ook om de injectie te ontlopen wegens zijn gewicht. De rechter gaf hem geen gelijk.

Geen geschikte ader

Een woordvoerder van een gevangenis gaf een jaar eerder toe dat gevangenispersoneel twee uur nodig had gehad om een geschikte ader voor de injectie te vinden bij een gevangene van 120 kilo.

De executie van Ronald Post staat gepland voor 16 januari. Het is nog niet bekend wanneer de rechter over zijn verzoek beslist.

Door: Jurjen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl