NOS NieuwsAangepast

Veiligheidsincidenten Ryanair stapelen zich op

Dat vliegen voor sommigen niet echt een favoriete bezigheid is, weten we. Spanjaarden met vliegangst die onlangs de krant El Mundo opensloegen, zullen nog eens extra geslikt hebben. Volgens de krant zijn er tussen januari en juli van dit jaar maar liefst 1201 onderzoeken gedaan naar veiligheidsincidenten bij vliegtuigen van Ryanair.

Voor velen kwam gisteren een bevestiging dat er iets mis is bij Ryanair. Toen moest namelijk weer een vliegtuig noodgedwongen naar de grond wegens technische problemen. Vorige week werden in vier dagen tijd, noodgedwongen drie tussenlandingen gemaakt door vliegtuigen van de Ierse maatschappij

Te weinig brandstof

Bij 41 inspecties door de Agencia Estatal de Seguridad Aérea (AESA) in Spanje werden 51 defecten gevonden, waarvan er 15 met een dikke rode stift werden gemarkeerd. En het aantal incidenten blijft zich maar opstapelen.

Op de lijst van de 1201 onderzoeken staan onder andere: problemen met de druk in de cabine, noodlandingen wegens brandstoftekort en afwijken van vliegplannen.

Smaad en valse beschuldigingen

Pilotenvakbonden in Ierland, Duitsland en Spanje protesteerden eerder dit jaar al, omdat "piloten bang waren om extra brandstof te vragen wanneer ze voelen dat dat wel eens nodig zou kunnen zijn." Het antwoord van Ryanair: een rechtszaak wegens smaad en valse beschuldigingen.

Door: Jurjen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl