NOS NieuwsAangepast

Politici Curaçao krijgen klappen

Het mag er bij ons dan af en toe stevig aan toe gaan in de politiek ? het blijft wel bij woordenwisselingen. Dat was gisteravond (lokale tijd) op Curaçao wel anders: bij een vechtpartij kregen enkele politici rake klappen.

Het is al een paar weken crisis in het Curaçaose parlement. In een vergadering heeft het meerderheid van het Curaçaose parlement de negen demissionaire ministers van het kabinet Schotte per direct naar huis gestuurd. Op zich al opvallend, maar wat er net voor de vergadering gebeurde was op zijn zachtst gezegd ook opmerkelijk.

Vechtpartij

Voorafgaand aan de vergadering was er een vechtpartij waarbij ook politici klappen kregen. De fysieke confrontatie ontstond tussen de oppositie en aanhangers van de regeringspartij Pueblo Soberano.

De aanhangers verhinderden de oppositie toegang tot het parlementsgebouw. Het kwam tot een handgemeen, waarbij onder meer de nieuw gekozen vicevoorzitter van het parlement klappen kreeg.

Blokkade

Toen de oppositie eenmaal binnen was kwamen ze voor het volgende obstakel te staan: de toegang tot de vergaderzaal was geblokkeerd. De oppositieleden vertrokken daarop onder luide scheldpartijen uit het parlement om ergens anders in de stad te vergaderen.

Door: Suse

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl