NOS NieuwsAangepast

Al 4 landen betrokken bij onderzoek Annecy

De Franse politie lijkt vastbesloten om in het onderzoek naar de moordpartij in Annecy de onderste steen boven te krijgen. Nadat ze eerder de Britse politie betrokken bij het onderzoek, roepen ze nu ook de hulp in van Italiaanse en Zwitserse autoriteiten.

Zowel de Italiaanse als de Zwitserse grens liggen in de buurt van Annecy. De Franse politie denkt dat de dader mogelijk naar een van die landen is gevlucht.

Details bloedbad

Op een persconferentie gisteren maakte de politie meer details van het bloedbad bekend. Alle vier de slachtoffers werden geraakt door meerdere kogels, waaronder telkens twee in het hoofd.

Onder de slachtoffers zijn een Brits-Iraakse man, zijn echtgenote en een andere vrouw van wie de identiteit nog niet officieel is bevestigd. Aangenomen wordt dat het om de moeder van de echtgenote gaat. Het vierde dodelijke slachtoffer is een Franse fietser. Er wordt gedacht dat hij getuige was van de moorden, en geen banden met de andere slachtoffers heeft.

Motief

Ondertussen tasten de autoriteiten nog steeds volstrekt in het duister over het motief voor de moorden. Onderzocht wordt of de aanleiding een conflict over een erfenis is. Maar, de broer van de man, met wie hij ruzie zou hebben, ontkent iets met de moorden te maken te hebben.

Franse agenten zijn sinds gisteren in Groot-Brittannië om met de Britse politie onderzoek te doen naar de zaak. Ze onderzochten onder andere het huis van het gezin.

2 dochters

Twee dochters van het vermoorde echtpaar overleefden de schietpartij. Een 4-jarig meisje ontweek de kogelregen door zich onder haar moeders rok te verstoppen. Haar 7-jarige zus raakte gewond en ligt op dit moment in een kunstmatige coma in een Frans ziekenhuis.

Door: Suse

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl