donderdag 6 sep 2012

Online petitie voor ontslag CNN-verslaggever

CNN-verslaggever Erick EricksonCNN-verslaggever Erick EricksonYouTube

Vrouwelijke sprekers op de Democratische Conventie de 'Vagina Monologen' noemen, dat is CNN-verslaggever Erick Erickson duur komen te staan. Een vrouwenorganisatie is handtekeningen aan het verzamelen om hem van de buis te krijgen.

Erickson deed zijn gewraakte uitspraak op Twitter, tijdens de Democratische Conventie in Charlotte. Daar waren sprekers zoals de Amerikaanse minister van Volksgezondheid Kathleen Sibelius, Irak-veteraan met twee amputaties Tammy Duckworth en natuurlijk de First Lady, Michelle Obama. Of, zoals Erickson het zei:

Op Twitter reageerden mensen furieus, waarna hij met een excuus kwam:

Maar dat was niet genoeg voor de vrouwenorganisatie UltraViolet. Die begon een online petitie voor zijn ontslag. "Serieus? Hij hoort al die invloedrijke, welsprekende vrouwen over belangrijke zaken praten en dan is dit zijn reactie?", staat er op hun website.

Ze willen van hem af omdat hij "herhaaldelijk seksistische en beledigende opmerkingen maakt". Dit is namelijk niet zijn eerste controversiële uitspraak; zo zit ook zijn steun voor presentator Rush Limbaugh, die eerder dit jaar student Sandra Fluke een 'slet' noemde omdat ze voor vergoeding van anticonceptie is, de vrouwen dwars. Erickson zei dat hij het met Limbaugh eens is, dat mensen zoals hij niet zouden hoeven betalen voor de seksuele uitspattingen van anderen.

Binnen een uur waren er 23.000 handtekeningen voor de petitie en het aantal loopt snel op.

Door: Helen

Deel dit artikel