NOS NieuwsAangepast

Zuckerberg: ik verkoop aandelen (nog) niet

Het aandeel van Facebook bereikte dinsdag een nieuw dieptepunt, maar Mark Zuckerberg heeft laten zien dat hij staat voor zijn bedrijf. In een verklaring aan de Securities and Exchange Commission laat hij weten zijn aandelen voorlopig niet van de hand te doen. De Facebook-oprichter belooft z'n aandelen nog zeker 12 maanden vast te houden.

Dinsdag zakte het Facebook-aandeel met 1,8 procent tot 17,73 dollar en later zelfs tot 17,55 dollar. De verkoopprijs bij de beursgang in mei was 38 dollar. Degenen die toen inlegden, hebben zo'n 54 procent van hun investering verloren.

Het is sowieso al onrustig onder beleggers omdat werknemers van Facebook hun aandelen binnenkort van de hand mogen doen. Dat is vanaf 29 oktober, twee weken eerder dan gepland. Van twee directeuren, Marc Andreessen en Donald Graham, is al bekend dat ze een deel van hun aandelen willen cashen, al is dat volgens hen alleen om belastingtechnische redenen.

Zuckerberg heeft nog ongeveer 444 miljoen aandelen. Na zijn bekendmaking steeg het aandeel met 2 procent.

Mobiel

Analisten en investeerders twijfelen of Facebook wel genoeg kan verdienen aan gebruikers die mobiel Facebooken. Omdat het scherm kleiner is dan op bijvoorbeeld een laptop, is er minder plek voor advertenties. En steeds meer gebruikers Facebooken mobiel. Reclame is een van de grootste inkomsten voor de sociale netwerksite.

Door: Helen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl