NOS NieuwsAangepast

Jarenlang subsidie voor nep-invalide

Jarenlang doen alsof je lichamelijk gehandicapt bent en hiervoor zoveel mogelijk subsidie krijgen van de overheid. De 49-jarige Britse Barry Brooks voerde dit plan vlekkeloos uit en streek in een paar jaar zo'n 2 miljoen euro bij elkaar. Dat meldt de Daily Mail.

Brooks claimde dat hij niet kon lopen en dat hij nauwelijks kracht in zijn armen had. Hij zei dat hij niets zwaarder dan een broodje kon optillen. Daarnaast deed hij alsof hij een bedrijf had dat training en advies gaf aan mensen met een handicap. Zo kon hij geld claimen voor taxi's, rolstoelen en andere subsidies.

Het binnenstromende geld gebruikte Brooks om huizen te kopen en om samen met zijn vriend verre reizen te maken. Een kleine opsomming van de andere aankopen: drie Jaguars, een Audi, een Mini, een Range Rover en enkele Suzuki motoren.

Argwaan

De overheid had niets door, totdat de politie argwaan kreeg. Na een huiszoekingsbevel vond de politie foto's van het stel. Op de foto's was onder andere te zien dat hij tijdens zijn reizen aan het diepzeeduiken, zwemmen en aan het motorrijden was.

Ook in de rechtszaal hield Brooks vol dat hij invalide was. Maar toen de rechter hem waarschuwde dat hij hier extra straf voor zou kunnen krijgen, sprong hij meteen uit zijn rolstoel. Brooks en zijn vriend gaan voor acht jaar de gevangenis in.

De reisfoto's van Barry Brooks kan je hier bekijken.

Door: Esther

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl