NOS NieuwsAangepast

Hakenkruis-album Normaal vernietigd

Gisteren noemde Geert Wilders het al walgelijk, nu zijn ze vernietigd. Duizenden cd-boekjes van het nieuwe album van Normaal. Daar staat een afbeelding in van een schilderij van zanger Bennie Jolink waar Wilders, Breivik en Hitler voor een hakenkruis staan.

De boekjes werden door een Duitse drukkerij gemaakt en juist daar is het verboden om een hakenkruis af te beelden. Platenmaatschappij CNR Entertainment wist niet van dat verbod. "De drukker heeft de digitale bestanden van de albumhoesjes niet gecontroleerd. Pas nadat een paar duizend boekjes waren gedrukt, zag een medewerker een hakenkruis", vertelt CNR-directeur Maarten Steinkamp. Direct daarna zijn de persen uitgezet en zijn de boekjes verwijderd.

Heb i-j dat ok?

Het is geen geheim dat Jolink zich stoort aan Geert Wilders. Op zijn website staat een politiek betoog waarin de zanger zegt: "Die trieste Venlose Blondie vind ik niet de moeite waard om verder wat over te zeggen. Als je op deze partijen stemt, ben je een grote stomkop!" Hij haalt op zijn nieuwe album dan ook flink uit naar Den Haag. In het nummer Heb i-j dat ok moet Wilders het ontgelden.

Jolink wil het schilderij als decorstuk gebruiken tijdens een theatertour met het nieuwe album. Het hakenkruis in het albumboekje wordt weggewerkt en er worden nieuwe boekjes gedrukt.

Madonna

Onlangs paste Madonna haar concert aan, nadat de Franse rechtse partij Front Nationaal een aanklacht tegen haar had ingediend. Het popicoon gebruikte tijdens haar concert in Parijs beelden van de leider van Front Nationaal, Marine le Pen, met een hakenkruis op haar voorhoofd.

Door: Jurjen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl