NOS NieuwsAangepast

Nieuwe gadgets: welkom aan boord

Lekker op vakantie met het vliegtuig. Na lang wachten en gestress kan je eindelijk boarden en wil je even ontspannen. Muziekje op, nog even snel je mail checken maar al snel hoor je: "?and ensure that your mobile phone and other portable electronic devices remain off until the seatbelt sign is switched off."

En dan moeten alle elektronische apparaten uit en mogen er nadat de lampjes weer uit zijn, maar een beperkt aantal spullen weer aan. De lijst, die niet bekend staat als er up-to-date, werd 6 jaar geleden voor het laatst geüpdatet. Er kwamen toen alleen aanpassingen op het beleid van mp3-spelers.

Mobiele telefoon

Als het aan de Federal Aviation Administration ( FAA) ligt, wordt die lijst aardig uitgebreid. Het bureau van de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten gaat passagiers vragen wat zij zoal op vluchten willen gebruiken. De FAA gaat dan testen of die gadgets veilig zijn. En dat is nogal een traject: om elektronica goedgekeurd te krijgen, moet een vliegtuigmaatschappij al haar vliegtuigen, zonder passagiers, een keertje met de gadget een middellange vlucht maken.

Je mobieltje gebruiken in het vliegtuig mag nog steeds niet. Heel veel maakt dat niet uit, je hebt toch geen bereik.

Door: Bas

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl