NOS NieuwsAangepast

Grizzly verslindt backpacker bij fotomoment

Hij wilde alleen een paar foto's maken, maar moest dat met de dood bekopen. Een backpacker is waarschijnlijk voor een deel opgegeten door een grizzlybeer in een natuurpark in Alaska. Rangers vonden zijn camera, maar van het lichaam ontbreekt nog ieder spoor.

Op de camera staan een paar foto's van de beer waarop te zien is dat de man veel te dichtbij de beer is gekomen. Op een paar foto's knabbelt de beer rustig aan wat vruchten, maar een paar foto's later staat de man op nog geen 40 meter van de beer. Dat terwijl 400 meter het minimum is.

Bloed

Vrijdag vonden andere wandelaars de rugzak en bebloede kleding van de man aan de oever van een rivier, zo staat in een verklaring van het natuurpark. Ook was aan de plek te zien dat er een soort worsteling tussen de beer en de backpacker had plaatsgevonden.

Tijdens de zoektocht naar het stoffelijk overschot van de man is een grote mannetjesbeer gedood en een arts kijkt nu of er resten van de backpacker in zijn maag zitten.

Incidenteel

Het is voor het eerst in bijna 40 jaar dat in het Denali National Park een grizzlybeer een mens heeft gedood. Experts zeggen dat zulke incidenten bijna altijd de schuld van het slachtoffer zijn.

Door: Jurjen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl