NOS NieuwsAangepast

2/3 Britten vindt gedrag prins 'acceptabel'

Het is best te begrijpen dat een jonge vrijgezel zich in Las Vegas uitleeft. Ook als die vrijgezel toevallig een Britse prins is. Dat vindt tweederde van de Britten, als het gaat om de uitgelekte foto's van prins Harry. Dat blijkt uit onderzoek van de Britse krant The Sunday Times.

Op de foto's is de 27-jarige tweede zoon van kroonprins Charles te zien. Naakt. De prins omarmt een jonge vrouw. Ook naakt. De foto's lekten vorige week uit via entertainmentsite TMZ en zorgden voor flink wat ophef. Het Britse hof bevestigde dat het inderdaad om prins Harry ging, die samen met vrienden op vakantie was in Las Vegas.

Ontspanning

Een poll van The Sunday Times onder 1731 Britten laat zien dat 68 procent van de volwassenen het gedrag van de prins acceptabel vindt: een jonge vrijgezel mag zich tijdens zijn vakantie best vermaken en ontspannen, ook al is dit toevallig een prins. 22 procent van de ondervraagden is minder blij met de foto's en vindt Harry's gedrag onacceptabel.

Al met al valt de schade mee: driekwart van alle ondervraagden heeft nog steeds een positief beeld van de prins. In totaal gaat het om slechts twee foto's van de prins, maar volgens sommigen zouden er nog meer in omloop zijn. Op het internet zijn ze overal te bekijken, maar in Engeland heeft alleen de krant The Sun de foto's daadwerkelijk gepubliceerd onder het mom van persvrijheid.

Door: Dorien

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl