NOS NieuwsAangepast

Mitt Romney is klaar voor 2016?

Mitt Romney klaar voor de verkiezingen. De verkiezingen van 2016 wel te verstaan. Zijn campagne is al hard aan het werk om een eventuele herverkiezing over vier jaar soepel te laten verlopen.

De Republikeinse partij past, onder leiding van Romney, een aantal regels aan om het misbruik van gedelegeerden tegen te gaan.

Truc

Tijdens de afgelopen voorverkiezingen haalde de Republikeinse presidentskandidaat meer dan genoeg gedelegeerden binnen de nominatie van de partij te winnen, maar een truc van een van zijn tegenstanders dreigde even roet in het eten te gooien.

Vrijwilligers van Romney's tegenstrever Ron Paul kregen het in sommige staten voor elkaar om aangewezen te worden als gedelegeerde van Mitt Romney. Op die manier probeerde Ron Paul meer gedelegeerden voor zich te winnen dan hij eigenlijk verdiende.

Moeilijk doen

Veel verschil maakte de truc niet. Ron Paul sleepte tijdens de voorverkiezingen 177 gedelegeerden binnen. Romney heeft er inmiddels 1575. Paul's truc is dan ook voornamelijk een manier om Romney af te persen. Als Romney niet een beetje naar Paul luistert, dan gaan zijn gedelegeerden en een aantal van Romney moeilijk doen.

Of het ook werkt? Rand Paul, de zoon van Ron, mag komende week speechen op de Republikeinse conventie.

Door: Tim

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl