NOS NieuwsAangepast

Dyslectische zeilbroertjes mogen toch op reis

De dyslectische broers Enrique (15) en Hugo (13) Claassen kunnen vrijdag gewoon op zeilreis. Dat heeft de rechtbank in Haarlem bepaald. De Kinderbescherming wilde met spoed een ondertoezichtstelling voor de jongens, maar de rechtbank vindt die haast niet nodig.

"De rechtbank heeft het verzoek in behandeling genomen, maar vindt het niet spoedeisend. Uiterlijk 3 december neemt ze een besluit", aldus een voorlichter. De broers zitten al minstens een jaar thuis, omdat ze zware dyslexie hebben en hoogbegaafd zijn. Geen enkele school in Heemstede kan hen de juiste begeleiding bieden. Op hun zeilreis langs onder andere Engeland, België en Spanje kunnen de jongens les krijgen van de Wereldschool, wat binnen de Nederlandse landsgrenzen niet kan.

16.000

Enrique en Hugo zijn niet de enige 'thuisblijvers'. In heel Nederland zijn er zo'n 16.000 leerlingen die door geen enkele school worden aangenomen. Met de lange internationale zeiltocht willen de broers niet alleen les krijgen, maar ook aandacht vragen voor alle Nederlandse kinderen die thuis zitten zonder les.

De vader van de twee broers zeilt met een eigen boot achter de jongens aan om hen in de gaten te houden.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl